Un nou studiu care a analizat magazinele online din domeniul piscicol a scos la iveală rezultate cât se poate de stranii. Au fost găsite comentarii ale oamenilor care arătau că antibioticele pentru pești au efect și asupra oamenilor, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Avantajul acestor antibiotice este că nu au nevoie de prescripție pentru a fi cumpărate, fiind și mai ieftine. Americanii de rând recurg la această metodă pentru că nu-și permit asigurările medicale foarte scumpe. Aproximativ 27 de milioane de americani nu își permit tratamente medicale specializate, potrivit Fundației Kaiser. Mai mult de atât, unul din patru americani depune eforturi pentru a beneficia de asistență medicală specializată. De altfel, americanii plătesc cel mai mult din lume pentru medicația lor, fapt ce duce la necesitatea găsirii altor alternative.

Cercetătorii au analizat site-urile pentru antibiotice destinate peștilor, găsind comentarii care arătau că acest tip de antibiotice poate fi folosit și pentru oameni. În plus, acest tip de medicație arată exact ca cea pentru oameni, lucru ce face ca uzul lor să crească. Studiul a fost prezentat la o conferință în domeniu din Las Vegas. Chiar dacă comentariile găsite sunt puține, acestea au primit like sau dislike într-o măsură mult mai mare ca restul. Chiar și unii comercianți au răspuns că antibioticele respective sunt destinate și uzului uman.

Unul dintre medicii de la un spital din New York, Farzon Nahvi, a declarat că există date clare conform cărora americanii iau antibiotice veterinare. Au existat cazuri în care pacienții au făcut supradoză în urma consumării acestor antibiotice. Un pacient al acestui doctor a luat astfel de medicație pentru că nu avea asigurare medicală, ajungând la camera de urgență cu o factură mult mai mare, neavând asigurare medicală.