Cei doi autori ai atacului din New Jersey, în care șase persoane au murit, inclusiv atacatorii și un polițist, au vizat o băcănie cușer, deși motivele atacului sunt în continuare neclare, au spus miercuri oficialii, relatează Reuters.

new jersey (twitter)Foto: Hotnews

Conflictul care a durat patru ore între polițiști și două persoane înarmate de la un supermarket cușer din Jersey City a izbucnit după ce cei doi au tras într-un ofițer de poliție în apropiere de cimitir și apoi au fugit cu o dubiță albă.

”Au ieșit din dubiță și au continuat atacul în acest loc într-un mod țintit”, a spus directorul de siguranță publică din Jersey City, James Shea, într-o conferință de presă de miercuri dimineață. ”Având în vedere cantitatea de muniție pe care o aveau, trebuie să presupunem că ar fi continuat să atace persoane dacă nu am fi fost acolo”.

El nu a comentat motivele pentru care supermarketul era vizat, dar a spus că pare că atacatorii l-au ales, în detrimentul altor locuri de pe stradă sau altor oameni. Poliția a refuzat să facă publice numele sau sexul atacatorilor.

New York Times a relatat că un suspect implicat în atac a postat mesaje antisemite și antipoliție online și a citat oficiali din poliție care spun că anchetatorii cred că atacul a fost motivat de sentimente de ură.

Oficialii Jersey City nu au comentat imediat informațiile, iar primarul Jersey City Steven Fulop a comandat poliției să fie în alertă maximă pentru a proteja cartierele evreiești după atac.

Citește și:

Atac armat în New Jersey: Șase morţi, inclusiv un polițist și doi atacatori -UPDATE