Un tablou al pictorului austriac Gustav Klimt, care a fost furat în 1997, este posibil să fi fost găsit. Acesta era ascuns într-un zid al galeriei italiene de unde fusese luat, au spus oficialii, relatează Reuters.

Afis Gustav KlimtFoto: USER UPLOADED

Muncitorii au descoperit tabloul, un portret al unei femei tinere terminat în 1917, când au înlăturat iedera de pe zidul exterior al galeriei Ricci Oddi în nordul orașului Piacenza și au dat peste o ușă capcană.

Opera de artă era într-o pungă de gunoi din plastic.

”Este incredibil”, a spus Jonathan Papamarengh, șeful departamentului de cultură al orașului Piacenza.

Poliția a preluat lucrarea, iar acum experții o vor examina pentru a-i verifica autenticitatea.

Pictura a dispărut în februarie 1997. Poliția a spus că la acea vreme au crezut că hoții au folosit o undiță pentru a agăța opera și pentru a o ridica de pe perete printr-un geam deschis din acoperișul galeriei. Tot acolo a fost aruncată și rama.

Un fals al tabloului, realizat cu iscusință, a fost împachetat și trimis unui politician. Acesta a fost capturat de către poliție.

Papamarengh a spus că este greu de crezut că originalul a fost ascuns în zidul galeriei de la dispariția sa, spunând că clădirea a fost atent verificată după furt.

”Starea tabloului este excelentă. Este ciudat să crezi că a fost băgat într-un zid, în apropiere de pământ și vegetație pentru 22 de ani”, a adăugat el.

Papamarengh a spus că această lucrare a lui Klimt este a doua cea mai valoroasă operă de artă dispărută în Italia, după o pictura lui Caravaggio furată de la o biserică din Sicilia în 1969.

Klimtul este considerat important în special deoarece, cu puțin timp înainte de dispariția sa, un student la arte a descoperit că este realizat peste o altă lucrare despre care se credea că a dispărut - un portret al unei tinere femei care nu mai fusese văzut din 1912 - fiind sigurul ”dublu” Klimt cunoscut în lume.