La Conferința interguvernamentală Uniunea Europeană – Serbia de la Bruxelles, Belgradul deschide marți Capitolul 4 referitor la libera circulație a capitalului, important pentru consolidarea relațiilor economice și atragerea de noi investiții, potrivit RTS, citată de Rador.

Aleksandar VucicFoto: Agerpres

După deschiderea acestui nou capitol, Serbia va avea deschise 18 din totalul de 35 de capitole și este singurul stat din Balcanii de Vest care avansează spre UE în a doua jumătate a anului 2019, după ce Albania și Macedonia de Nord nu au primit undă verde pentru începerea negocierilor de aderare.

Delegația Serbiei este condusă de ministrul sârb pentru integrare europeană, Jadranka Joksimović, iar la conferință vor participa și comisarul european pentru extindere, Oliver Varhelyi, și ministrul finlandez de externe, Tytti Tuppurainen.

Anterior, Varhelyi a făcut apel ca Belgradul să accelereze reformele necesare parcursului european. "Avem așteptări mari de la statele candidate. Serbia are nevoie de rezultate palpabile în domeniul democrației, statului de drept și libertății presei" - a declarat Varhelyi.