Un bărbat a împușcat mortal, marți, șase oameni în sala de așteptare a unui spital din orașul Ostrava din nord-estul Cehiei, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 12.08 Poliția a confirmat că bărbatul care s-a împușcat era atacatorul pe care îl căutau. Acesta s-a sinucis la aproximativ trei ore după atac.

UPDATE 11.55 Poliția cehă a spus că un bărbat s-a împușcat în cap într-o mașină căutată de autorități în legătură cu atacul din Ostrava. ”Poliția a găsit mașina, acolo s-a auzit o împușcătură. Stabilim identitatea bărbatului care s-a împușcat înainte de intervenția poliției”, a precizat instituția pe Twitter.

Poliția a postat inițial pe Twitter fotografia unui bărbat despre care a spus că este atacatorul, dar ulterior a revenit spunând că este vorba de un martor și că, de asemenea, mai caută și altă persoană. Televiziunea cehă a transmis că un bărbat a fost scos în cătușe din spital, dar nu se știe dacă era vorba de suspect.

Nu se știe deocamdată care a fost motivul atacului.

Incidentul a avut loc la Spitalul Universitar Ostrava puțin după ora 08.00 (ora României), a spus ministrul de interne Jan Hamacek.

Premierul Andrej Babis a declarat, la televiziunea cehă, că focurile de armă au fost trase de la mică distanță în sala de așteptare a unității medicale.

Acesta este cel mai grav incident cu arme de foc de după 2015, când un bărbat a împușcat mortal opt oameni într-un restaurant din Uhersky Brod.