Compania Apple a susținut luni în fața unui tribunal federal că are „îngrijorări grave” că doi foști angajați născuți în China, acuzați de furtul unor informații secrete din cadrul companiei, vor încerca să fugă din țară înainte de începerea procesului, dacă nu le este monitorizată locația, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

În cadrul audierii procurorii au argumentat că Xiaolang Zhang și Jizhong Chen ar trebui monitorizați în continuare deoarece există riscul ca aceștia să încerce să părăsească țara. Ambii au fost arestați în timp ce se îndreptau spre aeroport cu intenția de a fugi în China, sub acuzația de sustragere a unor informații confidențiale și se află sub monitorizare după ce au fost eliberați condiționat.

Avocatul apărării a susținut că ambii au avut motive personale să zboare către China și nu au arătat nici un semnal de a încălca până acum condițiile eliberării condiționate. În cazul ambilor, procurorul de caz a argumentat că dacă oricare dintre cei doi ar reuși să fugă în China, s-ar dovedi foarte dificil, dacă nu imposibil, pentru autoritățile federale să obțină extrădarea lor.

Trei angajați ai Apple au asistat la audiere, inclusiv unul din consilierii Apple pe probleme de securitate globală. Acesta a citit poziția companiei, susținând că „Proprietatea intelectuală e nucleul inovării și creșterii Apple” și că „prezența inculpaților la proces este necesară pentru a obține un deznodământ final în care să iasă la lumină toate faptele”.

Reprezentantul Apple a exprimat „îngrijorările grave” ale companiei privind posibila încercare a celor doi foști angajați de a se sustrage procesului prin fuga în China, dacă nu vor fi monitorizați.