Un sistem de rachete AGM-114 Hellfire modificat a fost folosit pentru a doua oară în câteva zile în nord-vestul Siriei împotriva unui vehicul aparținând unor islamiști, informează site-ul thedrive.com, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acest atac a avut loc în apropiere de orașul sirian Afrin. Sistemul ar fi fost utilizat și la începutul lunii decembrie în Siria, tot în același scop, iar prima utilizare documentată a acestuia s-a produs în 2017 împotriva unui lider Al-Qaida în vestul acestei țări.

Rachetele de acest tip sunt variante modificate ale sistemului AGM-114 Hellfire și sunt cunoscute și sub denumirea de AGM-114R9X. Diferența față de sistemul clasic este aceea că cele modificate nu conțin explozibil, ci lovesc ținta cu mai multe lame, asemănătoare cu niște săbii, pentru a scădea cât mai mult posibilitatea apariției unor victime colaterale în urma atacurilor.

Nu există în acest moment detalii despre cine ar fi fost islamiștii vizați de acest ultim atac, însă, potrivit unor informații, trei persoane ar fi fost ucise după ce racheta a lovit autoturismul în care se aflau acestea.

The Drive notează că, cel mai probabil, acest tip de armă este utilizat de către forțele armate americane.