Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a primit critici dure din cauza faptului că a luat telefonul unui reporter și l-a pus în haina sa, refuzând să se uite și să comenteze cazul unui băiat de patru ani. Copilul, suspect de pneumonie, fusese nevoit să doarmă pe holul unui spital din cauza lipsurilor din sistemul medical britanic, conform Yahoo News.

Boris JohnsonFoto: Captura YouTube

Prim-ministrul a fost intervievat de reporterul Joe Pike, care l-a rugat pe Johnson să privească poza lui Jack Williment-Barr, în vârstă de patru ani. Copilul aștepta pe holul spitalului să se elibereze un pat din spitalul din orașul Leeds.

Într-un videoclip postat pe Twitter, Pike îi atrage atenția prim-ministrului britanic: „Refuzați să vă uitați la fotografie. Mi-ați luat telefonul și l-ați vârât în buzunar, domnule prim-ministru.”

Apoi, Boris Johnson a scos telefonul din buzunar, s-a uitat la fotografie și a spus: „Este o poză îngrozitoare, de-a dreptul îngrozitoare. Și îmi cer scuze familiilor și tuturor celor care au experiențe îngrozitoare cu Serviciul Național de Sănătate (NHS- National Health Service). Dar încercăm să susținem Serviciul Național de Sănătate și cred că, în ansambul, pacienții din sistem au parte de o experiență mult mai bună decât cea de care a avut parte acest copil. Din cauza asta facem investiții uriașe în Serviciul de Sănătate și putem face asta doar dacă Parlamentul funcționează, dacă trecem peste impasul actual și mergem înainte.”

La sfârșitul interviului, prim-ministrul îi cere scuze reporterului: „Îmi pare rău că ți-am luat telefonul. Uite-l aici.”