Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție de la Chișinău, Viorel Morari, a fost suspendat luni din funcție, printr-o dispoziție a procurorului general. El spune că a atacat în instanță decizia și nu exclude ca aceasta să aibă legătură cu reluarea urmăririi penale în cazul finanțării externe a PSRM, partidul președintelui Igor Dodon. "Sunt ca un câine. Cunosc multe, dar nu pot vorbi", a declarat Morari pentru Pro Tv Chișinău.

Vasile MorariFoto: Radio Europa Libera

Viorel Morari a fost suspendat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, printr-o dispoziție a procurorului general Alexandr Stoianoglo.

El a declarat pentru Pro Tv Chișinău că luni dimineață la Procuratura Anticorupție au venit in jur de 20 de persoane, delegate de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, pentru a evalua activitatea instituției.

“E solicitantă munca la Anticorupție, iată de ce e bine meritat să fiu dat afară din jumătate în jumatate de an”, a comentat el ironic.

Viorel Morari a spus că a atacat în instanță decizia procurorului general de a-l suspenda din funcție, pe care o consideră ilegală, și de a verifica activitatea instituției.

Întrebat dacă suspendarea sa de la conducerea Parchetului Anticorupție ar avea legătura cu reluarea urmăririi penale în cazul finanțării externe a PSRM, el a răspuns: "E greu să vă spun că are. Posibil și asta (..) Nu vă pot chiar spune tot ca să îmi argumentez poziția. Sunt totusi procuror-șef al unei procuraturi specializate. Sunt ca un câine - cunosc multe, dar nu pot vorbi".

Viorel Morari a demisionat din funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție în mai 2019, iar ulterior a fost repus în funcție printr-un ordin al procurorului general interimar Dumitru Robu.