Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a declarat că un cetățean saudit, unul din apropiații autorului atacului de la baza militară de la Pensacola, a filmat incidentul, informează Mediafax citând site-ul postului CNN.

Mark EsperFoto: Wikipedia

Prietenii sauditului care a comis atacul de la baza militară de la Pensacola au fost reținuți în urma incidentului. Esper a declarat că cel puțin unul dintre aceștia a filmat incidentul.

Oficialul a declarat că nu este clar dacă "filmau înainte de a începe sau și-au luat telefoanele și au filmat odată ce au văzut ce se întâmplă”.

Rachel Rojas, agentul special FBI care se ocupă de acest caz, a declarat că atacatorul a folosit un pistol Glock model 45 9mm, arma fiind cumpărată legal în statul american Florida.

„Am concluzionat că atacul a fost comis de o singură persoană, iar deocamdată nimeni nu a fost arestat în acest caz”, a declarat Rojas într-o conferință de presă.

Autoritățile au confirmat că suspectul era un membru al Forțelor Aeriene Saudite, acesta fiind la baza militară americană în cadrul unui program de instruire destinat încurajării legăturilor cu aliații străini.

Atacatorul a fost identificat de agenții FBI drept locotenentul Mohammed Saeed Alshamrani, în vârstă de 21 de ani.

Trei persoane au fost ucise în atacul produs în Baza aeriană Pensacola din Florida. Alte opt persoane, inclusiv doi agenţi de poliţie, au fost rănite în atac.