Anchetatorii consideră că locotenentul Forțelor Aeriene Saudite care a ucis, vineri, trei oameni și rănit alte opt persoane la una din bazele Marinei SUA din Pensacola, Florida, a acționat de unul singur, a informat FBI, conform Mediafax care citează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rachel Rojas, agentul special FBI care se ocupă de acest caz, a declarat că atacatorul a folosit un pistol Glock model 45 9mm, arma fiind cumpărată în mod legal în statul american Florida.

„Am concluzionat că atacul a fost comis de o singură persoană, iar deocamdată nimeni nu a fost arestat în acest caz”, a declarat Rojas într-o conferință de presă.

„Încercăm să aflăm motivele atacatorului și fac apel la răbdare pentru a ajunge la concluziile corecte”, a adăugat agentul special FBI.

Rojas a spus că mai mulți studenți saudiți se aflau în apropierea atacatorului și cooperează cu anchetatorii.

"Comandantul lor saudit le-a restricționat ieșirea din bază, iar guvernul saudit s-a angajat să coopereze pe deplin cu ancheta noastră", a spus Rojas, care a mulțumit Arabiei Saudite pentru cooperare.

Autoritățile au confirmat că suspectul era un membru al Forțelor Aeriene Saudite, acesta fiind la baza militară americană în cadrul unui program de instruire destinat încurajării legăturilor cu aliații străini.

Atacatorul a fost identificat de agenții FBI drept locotenent Secund Mohammed Saeed Alshamrani, în vârstă de 21 de ani.

Un ajutor de șerif l-a împușcat mortal pe militarul saudit, potrivit autorităților, acesta fiind al doilea atac sângeros petrecut la o bază militară americană în ultima săptămână. În doar câteva ore, Regele Arabiei Saudite l-a contactat pe președintele Donald Trump pentru a-i transmite condoleanțele sale și pentru a-i oferi susținerea regatului său în cadrul anchetei.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a anunțat că a cerut forțelor armate să revizuiască atât securitatea de la bazele militare, cât și screeningul pentru militarii străini care vin în Statele Unite pentru a se instrui după incidentul armat din Florida, relatează Reuters.

Potrivit poliţiei, trei persoane au fost ucise în atacul produs în Baza aeriană Pensacola din Florida. Alte opt persoane, inclusiv doi agenţi de poliţie, au fost rănite în atac.