Casa Albă a informat vineri Congresul Statelor Unite că nu va participa la audierile ce urmează să se desfășoare săptămâna viitoare în Comisia Judiciară a Camerei Reprezentanților ca parte a anchetei privind Ucraina, conform Mediatfax relatează citănd Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-o scrisoare adresată șefului Comisiei Judiciare, Jerrold Naddler, consilierul de la Casa Albă, Pat Cipollone, a declarat că ancheta pentru inculparea președintelui american Donald Trump este "complet nefondată". "Nu vedem niciun motiv pentru care am participa deoarece procesul nu este unul corect. Nu ni s-a oferit nicio oportunitate corectă de a participa. Președintele Camerei Reprezentanților a anunțat deja rezultatele predeterminate și nu ni se va oferi ocazia de a chema martori", a declarat un oficial din cadrul Administrației prezidențiale.

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a anunțat joi că articolele pentru inculparea preşedintelui Donald Trump în cadrul procedurii parlamentare pentru eventuala demitere urmează să fie elaborate de Camera Reprezentanților a SUA. Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.