Un pastor a confundat benzina cu apa sfințită în timpul unei slujbe de vindecare într-o biserică din Lagos, în Nigeria, provocând o enormă explozie și moartea unui credincios, scrie AFP.

Incendiu in NigeriaFoto: Captura YouTube

"Pastorul a luat un bidon plin cu benzină, crezând că acesta conținea apă", a declarat Ibrahim Farinloye, purtător de cuvânt al Agenției naționale pentru gestionarea situațiilor de urgență (Nema).

"Când golea conținutul pe om (care venise să primească binecuvântarea), o lumânare aprinsă în apropiere a luat foc", a continuat Farinloye.

Bărbatul venit să primească binecuvântarea a murit pe loc iar cadavrul său era "de nerecunoscut", în timp ce pastorul a suferit "arsuri grave", potrivit sursei citate.

Incendiul, într-o biserică din cartierul Baruwa, în capitala economică nigeriană, s-a extins apoi la un gazoduct din apropiere, care a explodat, provocând enormi nori de fum, potrivit purtătorului de cuvânt și presei locale.

Femi Oke-Osanyintolu, responsabil în serviciile de urgență din statul Lagos (Lasema) a confirmat accidentul, precizând că serviciile sale încearcă să stingă incendiul.

"Un singur cadavru a fost găsit, în timp cealaltă persoană rănită (pastorul) primește îngrijiri", a adăugat el.