Un cimitir de lângă Strasbourg a fost vandalizat, 107 morminte ale evreilor fiind vopsite cu svastici. Poliția a lansat o anchetă în acest sens, scrie CNN.

Morminte vandalizateFoto: Captura Facebook

Ministrul de Interne francez Christophe Castaner, care a vizitat cimitirul localizat în Westhoffen a declarat cu referire la evenimentul petrecut că este un act antisemit atroce. El a adăugat că cei care s-au infiltrat noaptea în cimitir și și-au bătut joc de memoria celor ce au pierit ca urmare a Holocaustului nu vor scăpa nepedepsiți. El a anunțat înființarea un oficiu pentru combaterea ”urii”. Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat și el pe Twitter că aceste acțiuni sunt de nepermis și că autoritățile se vor lupta cu mișcarea antisemită.

Regiunea Alsacia a suferit în ultima perioadă de pe urma incidentelor antisemite. 96 de morminte ale evreilor au fost vandalizate în februarie într-un sat francez din această zonă. Franța este casa celei mai mari comunități evreiești din Europa, comunitate persecutată din ce în ce mai mult de mișcările antisemite. Conform autorităților franceze, anul 2018 a adus o creștere semnificativă a actelor antisemite, de la 311 în 2017 la 541 în 2018.