Donald Trump l-a numit pe Justin Trudeau „cu două fețe”, disputa pornind de la un videoclip în care liderul canadian pare să râdă de președintele american, la o întâlnire a liderilor NATO, scrie BBC. Scurtul videoclip postat pe Twitter de postul de televiziune canadian CBC îl arată pe Trudeau discutând cu un grup de lideri europeni, printre care Boris Johnson, Emmanuel Macron, premierul olandez Mark Rutte și fiica reginei Elisabeta, prințesa Anne, la Palatul Buckingham, despre o conferință de presă improvizată susținută de Trump.

Trump TrudeauFoto: Flickr

La începutul filmării, Johnson l-a întrebat pe Emmanuel Macron: „De aceea ai întârziat?”.

Apoi, Trudeau intervine, spunând: "A întârziat pentru că a avut o conferință de presă neașteptată de 40 de minute".

Macron pare să spună apoi o glumă, dar cuvintele îi sunt acoperite de zgomotul de fundal. Trudeau răspunde apoi amuzat: "Da, da, a anunțat (...) Puteai vedea membrilor echipei sale le pică fața."

Niciunul dintre ei nu părea să realizeze că erau înregistrați.

Ca răspuns, Donald Trump a spus despre Trudeau: "El este cu două fețe ... Îl consider a fi un tip drăguț, dar adevărul este că l-am criticat pentru faptul că nu plătește 2% din PIB-ul național pentru apărare și cred că nu este foarte mulțumit de asta."

Întrebat despre videoclip, Boris Johnson a declarat reporterilor: „Este o prostie. Nu știu de unde vine filmarea”.

Ulterior, premierul canadian le-a spus reporterilor că nu au râs de conferința de presă a domnului Trump, ci de locația următorului summit al G7. "Am o relație foarte bună cu Trump", a adăugat el.