Orice întoarcere voluntară a refugiaților în Siria ar trebui supravegheată de Națiunile Unite, a declarat marți cancelarul german Angela Merkel în urma unei întâlniri cu liderii Turciei, Marii Britanii și Franței pe marginea summitului NATO, relatează Dpa, citat de Mediafax.

Refugiati in GermaniaFoto: Captura YouTube

Merkel a declarat că președintele turc Tayyip Erdogan, premierul britanic Boris Johnson și președintele francez Emmanuel Macron ar trebui să păstreze „contactul” pe tema reîntoarcerii refugiaților în Siria.

Cancelarul german a mai afirmat că cei patru lideri își păstrează angajamentul de a continua lupta împotriva organizației teroriste Stat Islamic. Turcia a fost afectată de critici la nivel internațional în luna octombrie, după ce a lansat o operațiune militară în nord-estul Siriei împotriva forțelor kurde.

Emmanuel Macron a subliniat că dialogul de marți a avut rolul de „clarificare strategică”.

Președintele francez și omologul său american, Donald Trump, au avut marți o discuție în contradictoriu privind lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic și în privința repatrierii cetățenilor europeni care au luptat în Siria și Irak.