Persoanele care nu au fost vaccinate contra pojarului, care a ucis deja zeci de copii în Samoa, vor fi trebui să afișeze un steag sau o bucată de material roșu în fața locuinței, pentru a ajuta autoritățile responsabile cu imunizarea, au anunțat oficialii arhipelagului din Pacificul de Sud, relatează AFP.

PojarFoto: Flickr

„Oamenilor li se cere să lege o bucată de material roșu sau un steag roșu în fața caselor și în preajma drumului pentru a semnala că există membri ai familiei care nu au fost vaccinați”, conform unei comunicări oficiale.

O campanie de vaccinare va fi lansată joi și vineri în arhipelagul cu 200.000 de locuitori, ușă la ușă, pentru a opri răspândirea epidemiei. Vaccinarea a devenit obligatorie începând cu luna trecută, după declararea stării de urgență.

Cifrele oficiale făcute publice de autorități menționează 60 de decese legate de epidemie, inclusiv 52 de victime printre copii cu vârsta de până în 4 ani.

Rata infecției continuă să crească, 171 de noi cazuri fiind semnalate doar în ultimele 24 de ore, ducând cifra totală la nivel național la peste 4.000.