O persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite după ce un individ le-a lovit cu un vehicul, luni seară, într-un gest aparent deliberat, la periferia Londrei, informează Mediafax citând postul Sky News. Șoferul mașinii, un bărbat în vârstă de 51 de ani, a fost arestat fiind acuzat de omor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliția cere să nu se speculeze deocamdată asupra motivelor accidentului până la avansarea investigației, potrivit BBC.

De altfel, incidentul nu ține prima pagină a ziarelor din Marea Britanie

Incidentul rutier a avut loc în zona Willingale, situată la periferia nordică a Londrei. Un individ a lovit cu un autoturism marca Ford un grup de persoane, majoritatea elevi de la Liceul "Debden Park".

Un elev în vârstă de 12 ani a murit, iar alte cinci persoane cu vârste cuprinse între 13 şi 53 de ani au fost rănite în incident.

Anchetatorii suspectează că este vorba de un gest deliberat şi îl caută activ pe presupusul şofer al maşinii, un bărbat în vârstă de 51 de ani.

La locul incidentului rutier au fost mobilizate 15 ambulanţe şi zece echipaje de poliţie.

Incidentul survine după ce sâmbătă, două persoane au fost ucise și alte trei au fost rănite, vineri, la Londra, în urma unui atac cu armă albă comis pe celebrul London Bridge din centrul capitalei britanice. Atacatorul a fost împușcat mortal de poliție. Potrivit presei, acesta avea asupra sa și o falsă vestă cu explozibili. Poliţia londoneză a încadrat atacul drept unul "terorist".