India va anunța, luna aceasta, o serie de proiecte ce vizează infrastructura, ca strategie a unui plan de investiție de 100 trilioane de rupii (1,39 trilioane dolari) în acest sector, pentru următorii cinci ani, a anunțat ministrul Finanțelor din această țară, potrivit Reuters, citează Mediafax.

IndiaFoto: Needpix.com

Conform datelor oficiale, creșterea economică a Indiei a încetinit la 4,5% în trimestrul iulie-septembrie, cel mai slab ritm din 2013 încoace, fapt ce a sporit presiunea asupra Guvernului premierului Narendra Modi de a accelera reformele.

"Acest obiectiv este aproape finalizat. Înainte de 15 decembrie, vom putea anunța demararea a cel puțin zece proiecte”, a spus Nirmala Sitharaman, ministrul Finanțelor, la un summit în Mumbai.

Narendra Modi a ajuns la putere în 2014, oferind promisiuni de a îmbunătăți economia Indiei și de a stimula investițiile străine. Modi a câștigat un al doilea mandat în mai și a luat diferite măsuri din 2014 pentru a stimula creșterea, inclusiv reducerea impozitului pe profit și accelerarea privatizării firmelor de stat.