Guvernul britanic a început revizuirea condiţiile eliberării condamnaţilor pentru terorism, după incidentul violent de vineri de la Londra în care doi oameni au fost ucişi şi trei răniţi, scrie BBC, potrivit News.ro. Atacatorul a fost Usman Khan, condamnat pentru acte de terorism în 2012 şi eliberat condiţionat în 2018.

Atac in LondraFoto: cititor HotNews

Potrivit presei britanice, bărbatul purta brăţară electronică, după ce fusese condamnat la 16 ani de închisoare pentru apartenenţa sa la un grup care a vrut să comită un atentat la Bursa din Londra şi să stabilească o tabără pentru antrenamente teroriste în Pakistan.

Usman Khan, care avea vineri asupra sa un fals dispozitiv exploziv, a fost ucis, după ce a atacat cu armă albă mai multe persoane. În urma acestui atac, un bărbat şi o femeie au murit, iar alte trei persoane sunt spitalizate în stare gravă.

„Cred că practica de eliberare automată mai devreme, când înjumătăţeşti sentinţa şi laşi liberi infractori importanţi, violenţi, pur şi simplu nu funcţionează şi mă tem că aveţi, cu acest caz, dovezi destul de bune legat de cum nu funcţionează”, a spus sâmbătă prim-ministrul Boris Johnson.

Laburistul Jeremy Corbyn a învinuit bugetul, într-un discurs ţinut sâmbătă, pentru „şansele ratate de intervenţie”.

Şaptezeci de terorişti condamnaţi, eliberaţi din închisorile britanice, vor fi subiectul revizuirii făcute de Guvern.

Gruparea Stat Islamic a anunţat că atacul de pe Podul Londrei de vineri a fost dus de unul dintre combatanţii săi, a anunţat agenţia de propagandă a organizaţiei. Statul Islamic nu a oferit nicio dovadă în acest sens.