Singapore a anunțat vineri că a solicitat companiei Facebook (FB.O) să corecteze o postare de pe platforma sa media, confofm noii legi împotriva știrilor false, după ce un utilizator a refuzat această solicitare din partea guvernului, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mișcarea apare în contextul în care orașul stat se pregătește de alegeri și va reprezenta primul test real al regulilor care au intrat în vigoare luna trecută, cauzând îngrijorări legate de împiedicarea exprimării libere și a opiniilor diferite. Însă oficialii guvernamentali au respins toate aceste temeri.

Joi, Singapore a ordonat blogger-ului Alex Tan să corecteze o postare de pe pagina de facebook States Times Review, în care susținea că un presupus avertizor de integritate a fost arestat și alegerile fraudate, numindu-le false și obscene. Tan nu trăiește în Singapore și spune că este cetățean australian, așa că nu se va supune cererii.

Vineri, biroul care administrează legea, cunoscută ca Legea Împotriva dezinformării Online și a Manipulării (POFMA), a anunțat că a contactat direct Facebook pentru corectarea susținerilor lui Tan. De asemenea, biroul a început o anchetă împotriva lui Tan, a adăugat, fără să ofere detalii.

Facebook a refuzat să ofere comentarii.

Singapore, condus de Partidul Acțiunea Populară, de la independența sa, în 1965, va ține, cel mai probabil, alegeri generale în câteva luni, însă nu a fost propusă o dată oficială încă.