Contul de campanie al candidatei pentru Congres, pro-Trump, Danielle Stella, a primit interdicție pe Twitter, după ce a publicat un comentariu agresiv despre democrata pe care speră să o înlocuiască anul viitor, reprezentanta Ilhan Omar din Minnesota, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

De pe contul de campanie al Stellei, @2020MNCongress, au fost postat cel puțin două mesaje care implică ideea spânzurării lui Omar, potrivit Washington Times, care a raportat prima dată știrea legată de suspendarea sa. Tweet-urile sugerau fără a oferi dovezi că Omar - una dintre primele femei musulmane alese în Congres - ar împărtăși informații confidențiale cu Qatar, care apoi ar ajunge la urechile guvernului iranian.

Un purtător de cuvânt pentru Omar a declarat anterior pentru Jerusalem Post: "Din ziua în care a fost aleasă, trollii din Arabia Saudită și criticii au înconjurat-o pe Omar cu informații false și teorii ale conspirației."

Un tweet postat de pe contul de campanie al Stellei transmite: "Dacă se dovedește că [Omar] a oferit informații secrete Iranului, ea ar trebui judecată pentru #trădare și spânzurată.

Într-o declarație, Twitter a transmis celor de la Guardian: "Contul a fost suspendat permanent din cauza încălcărilor repetate ale regulilor Twitter."

The Guardian a dezvăluit să Stella a fost arestată de două ori anul acesta, fiind acuzată de furtul unuor bunuri în valoare de 2.300 de dolari din magazinul Target și 40 de dolari dintr-un magazin alimentar. Stella susține că este nevinovată. ​