Massachusetts va fi primul stat care interzice tutunul cu arome și produsele de vaping pe bază de nicotină, inclusiv țigările mentolate, după ce guvernatorul republican Charlie Baker a semnat legea miercuri, cu scopul de a reduce atracția acestor produse în rândul tinerilor, scrie Associated Press.

HotNews.roFoto: Hotnews

Grupurile anti-fumat au lăudat măsura, care restricționează imediat vânzarea și consumul produselor de vaping cu arome și va face același lucru pentru țigările mentolate începând cu 1 iunie, 2020.

"Legea Massachusetts este o piatră de temelie în lupta împotriva epidemiei țigărilor electronice și împotriva companiilor de tutun care țintesc tinerii, prin produse cu arome", a declarat Matthew Myers, președintele campaniei Tabacco-Free Kids.

Însă New England Convenience Store și Energy Marketers Association, care se opun noii legislații, au transmis că se gândesc să atace noua lege în instanță sau să găsească noi metode pentru a o schimba.

În ultimele luni, Massachusetts și alte state, inclusiv Michigan, Montana, New York, Oregon, Rhode Island, Utah și Washington au interzis temporar sau au restricționat vânzarea produselor asociate cu vapingul. Însă Massachusetts este primul stat care adoptă o interdicție amplă, permanentă.