Cel mai înalt ofițer din armata SUA a declarat miercuri că șansele unui rezultat de succes, în urma negocierilor de pace legate de încheierea războiului de 18 din Afghanistan, sunt mai mari ca niciodată, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai devreme luna aceasta, talibanii au eliberat profesori universitari americani și australieni care au fost ținuți prizonieri pentru mai bine de trei ani, readucând speranța reînceperii discuțiilor de pace.

Șansele unor negocieri de pace de succes sunt complicate de refuzul talibanilor de a interacționa cu ceea ce ei numesc un guvern nelegitim susținut de SUA, la Kabul.

Generalul Mark Milley, șeful de Stat Major al armatei americane, a ajuns în Afghanistan miercuri, în prima sa vizită în țară, de când a preluat funcția, în septembrie.

"Cred că șansele unui rezultat pozitiv prin negociere sunt mai mari decât le-am văzut până acum și am fost foarte implicat în chestiunea legată de Afghanistan în ultimii 18 ani", a spus Milley reporterilor.

Discuțiile dintre talibani și SUA, cu scopul încheierii războiului, au eșuat în septembrie, după ce președintele Trump a anulat o întâlnire la US Camp David.

Doi lideri talibani au declarat pentru Reuters că grupul a început să aibă din nou întrevederi cu oficiali americani, în Doha, un semn că ar putea relua în curând procesul negocierilor.