O legea australiană controversată, despre care criticii spun că reprezintă motivul distrugerii vieții de noapte din Sydeny, va fi aproape complet anulată, începând cu luna ianuarie, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cunoscută și ca legea de blocare, aceasta a fost introdusă în 2014 și a presupus introducerea unei ore de stingere pentru barurile din zonele populare sau restricționarea serviciilor de livrare de alcool, după anumite ore. Deși introducerea legii a redus rata violențelor asociate cu consumul de alcool, criticii susțin că au schimbat și dinamica orașului.

Legea nu va mai trebui respectată în curând decât într-o singură zonă - Kings Cross.

"Trebuie să ne asigurăm că avem o economie de noapte puternică și vibrantă care reflectă poziția noastră ca unic oraș autralian cu adevărat global", a declarat premierul Gladys Berejiklian, din Noua Galie de Sud. Aceasta a transmis că schimbările vor intra în vigoare de pe data de 14 ianuarie.

Legea de blocare a vieții de noapte a fost introdusă în 2014, după moartea a doi bărbați în vârstă de 18 ani, în cartierul Kings Cross. Ei au murit în urma unor acte separate de violență legată de consumul de alcool, provocând furia cetățenilor.

Sub legea introdusă ulterior, publicul nu avea voie să intre în baruri sau în cluburi de noapte după ora 01.30, iar magazinele de alcool nu mai puteau opera după ora 22.00.

Un raport prezentat parlamentului a dezvăluit că această lege a afectat economia de noapte a orașului, costând-o aproximativ 8.3 milioane de euro pe an. ​