Guvernul chinez a amenințat joi că va lua măsuri de represalii după ce președintele Statelor Unite, Donald Trump, a promulgat un pachet de legi care susține protestatarii pro-democrație din Hong Kong, informează AFP.

Presedintele Xi JinpingFoto: Agerpres

Legile promulgate de către Washington sunt „o abominație și ascund intenții sinistre”, a afirmat ministrul de Externe chinez, într-o declarație în care însă nu a specificat ce măsuri ar putea lua autoritățile de la Beijing.

„Legile adoptate sunt pur și simplu un act de hegemonie”, a acuzat diplomația chineză, care l-a avertizat fără succes pe președintele Trump să nu promulge legile adoptate săptămâna trecută de către Congresul american. Textul acestora „sprijină fățiș acte de violență comise împotriva unor cetățeni nevinovați care au fost bătuți răniți și agresați de către criminali violenți”, a adăugat regimul comunist.

De la începutul protestelor pentru democrație în fosta colonie britanică Beijingul denunță protestatarii ca fiind influențați de puteri străine, în special Statele Unite și Marea Britanie.