Armata germană și-a cerut scuze miercuri pentru că a postat cu o zi înainte pe Instagram o fotografie cu o uniformă a armatei regimului nazist Wehrmacht, decorată cu o curce de fie și svastici, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bundeswehr, actuala armată germană, a postat marți pe contul său oficial de Instagram o fotografie, cu comentariul ”Retro”, prezentând o uniformă a armatei regimului nazist, pe care sunt vizibile svasticile și crucile de fier din epoca nazistă.

Fotografia, făcută la Muzeul de Istorie Militară din Dresda (estul Germaniei), a fost descrisă de comentariul ”Moda este de asemenea un aspect. Până astăzi există elemente ale stilului militar în modă”. Postarea a fost reperată de către cotidianul Bild, înainte ca aceasta să fie ștearsă de pe cont.

Armata și Ministerul Apărării și-au cerut scuze miercuri pentru ”această greșeală inacceptabilă”. Potrivit acestora, fotografia a fost publicată din greșeală în cadrul unui reportaj fotografic despre ”influența militară asupra modei”.

”Extremismul în toate formele este absolut interzis în Bundeswehr", a asigurat armata și ministerul într-un mesaj comun pe Instagram, Facebook și Twitter.

Bundeswehr a fost creat în 1955, rupându-se de Wehrmacht, armata nazistă între 1935 și 1945.