O adolescentă din America care folosește tutorialele despre machiaj pe aplicația TikTok pentru a sensibiliza oamenii cu privire la gulagul musulmanilor din China susține că videoclipurile sale sunt cenzurate de platformă, relatează The Guardian.

Feroza AzizFoto: Captura video

Feroza Aziz, în vârstă de 17 ani, apare pe TikTok începând să le arate celor care vizualizează clipurile cum să folosească ondulatorul de gene, pentru ca apoi să vorbească, în timp ce folosește cleștișorul, despre lagărele de concentrare pentru musulmani din China.

”Apoi vei pune (ondulatorul de gene) jos și vei folosi telefonul... pentru a căuta ce se întâmplă în China, cum musulmani nevinovați sunt aruncați în lagăre de concentrare, cum sunt separați de familii, răpindu-i, ucigându-i, violându-i, forțându-i să mănânce porc, forțându-i să bea, forțându-i să se convertească”, spune ea.

”Este un alt Holocaust și cu toate acestea nu vorbește nimeni despre asta. Vă rog să fiți conștienți, vă rog să răspândiți informația în Xinjiang chiar acum”, spune ea, înainte să se întoarcă la lecția privind folosirea cleștișorului. Postarea a strâns peste 1,4 milioane de vizualizări pe TikTok și a fost larg răspândită pe Twitter, unde o postare a fost vizualizată de peste 5 milioane de ori.

Adolescenta, care a spus că este afgano-americană din New Jersey, susține că contul său, @getmefamouspartthree, a fost cenzurat în trecut de TikTok.

Aceasta a postat aceleași clipuri și pe Twitter și Instagram.

TikTok a negat cenzura postărilor, dar recunoaște că a interzis unul dintre clipurile fetei pentru că ar încălca regulile legate de terorism. Clipul despre gulagul musulmanilor din China a fost șters de TikTok (companie chinezească) și contul fetei suspendat.