Foarte multe orașe italiene încep să vândă case la un preț mai mic decât un expresso, unele plusând cu oferte din cele mai tentante pentru a câștiga lupta cu rivalii. Un astfel de loc este și Bivona, un mic oraș din sudul Siciliei, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Micuțul oraș oferă puține restricții și bonusuri substanțiale la plătirea taxelor pentru cei care sunt dispuși să ofere cu puțin peste un dolar pentru achiziționarea unei case aici. Multe dintre proprietățile din această zonă au fost abandonate de tinerii care pleacă în orașele mari pentru a se dezvolta mai bine. Consilierul cultural al Bivonei a declarat că populația a scăzut dramatic iar măsurile au fost luate pentru a readuce orașul la forma înfloritoare din Evul Mediu.

Cumpărătorii au doar câteva condiții de îndeplinit: aceștia trebuie să se mute aici și trebuie să se angajeze că vor renova locuințele. Pentru cei interesați, autoritățile pun la bătaie și câteva case mult mai mari, cu prețuri între o mie și cinci mii de dolari.

Peisajul este unul de vis în această zonă. Înconjurată de văi și munți înzăpeziți, Bivona oferă aer curat, o priveliște care te lasă fără grai și râuri cristaline împreună cu păduri nesfârșite pline de orhidee. Impresia pe care o lasă acest orășel este una a unei zone exotice. Oportunitățile sunt nesfârșite, de la drumeții la mers cu bicicleta sau călărit, gastronomia fiind și ea un punct tare al zonei.