​​Liderul supermarketurilor din Olanda, Albert Heijn, a anunțat că își retrage rugămintea ca angajații să trimită fotografii în lenjerie intimă sau haine sportive strâmte. Fotografiile ar fi fost utilizate pentru ca Albert Heijn să poată face noi uniforme pentru angajați, conform BCC.

Albert HeijnFoto: flickr.com

Albert Heijn și-a rugat angajații dintr-o filială din Nijmegen, estul Olandei, să pună pozele pe o aplicație, în vederea găsirii măsurilor potrivite pentru noile uniforme. Mișcarea a stârnit un val de critici din partea societății olandeze. Lanțul de supermarketuri a explicat că totul a fost o greșeală și nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Autoritatea pentru Protecția Datelor din Olanda a afirmat că cererea către angajați este una cât se poate de bizară.

Se pare că informația ar fi ajuns în presă după ce un poster cu instrucțiunile a apărut într-o cantină a angajaților. Conform instrucțiunilor, pozele trebuiau făcute în haine sportive strâmte sau lenjerie intimă. Într-un e-mail către angajați, Albert Heijn explica faptul că pozele sunt obligatorii și esențiale.

Aplicația pe care angajații trebuiau să pună pozele era în teste iar accesul a fost permis doar filialei din Nijmegen, urmând să fie extinsă la nivelul întregii țări. Aplicația a fost suspendată iar din spusele companiei, pozele cu angajații, care fuseseră strânse până atunci, au fost șterse.