Se numeşte Cristina Leo și este primul consilier municipal transexual din Italia. Se va ocupa de politicile sociale din cel de-al VII-lea Municipiu al Romei, dar este originară din Puglia, mai precis din San Simone, o fracțiune din Sannicola, o comună cu puțin peste 5 mii de locuitori din provincia Lecce, potrivit Il Giornale, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astăzi, Cristina, care are 43 de ani și este licențiată în psihologie cu o teză despre homofobie, este noul consilier pentru politici sociale, egalitate de șanse și politici de locuire din capitală.

Cristina Leo, fostă activistă a Mișcării Cinci Stele și colaboratoare a „gaynews”, ocupă postul de la sfârşitul lunii octombrie, de când a demisionat predecesorul său, însă a preferat să anunţe public de-abia acum din cauza prejudecăţilor: ''care din păcate încă mai există pentru persoanele LGBTI +, în general, și pentru persoanele trans, în special'', aşa cum a scris Leo într-o postare pe profilul său de Facebook.

"Pentru mine, identitatea de gen este o caracteristică importantă a individului, însă personalitatea și caracterul sunt cele care ne definesc", precizează în postarea sa consilierul care mulțumește președintelui celui de-al VII-lea municipiu al Romei, Monica Momy Lozzi și întregului consiliu municipal.

''Voi face tot posibilul - adaugă Leo - pentru a proteja persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilități, imigranții și toate persoanele cu fragilităţi prezente de pe teritoriul celui de-al VII-lea municipiu, angajamentul meu va avea drept scop prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor, a oricărui timp de violență și protejarea persoanelor LGBTI + și a tuturor minorităților".

Noul consilier și-a dedicat numirea „celor 369 de persoane trans ucise în lume în ultima perioadă de referință și celor peste șaizeci de femei ucise în Italia în ultimul an”. Femeilor chiliene și kurde și tuturor femeilor victime ale regimurilor patriarhale opresive".

În final, Cristina Leo i-a mulțumit public mamei sale, pe care a definit-o „cea mai importantă femeie din viața mea”, care i-a fost mereu alături, chiar și în cele mai dureroase și mai curajoase alegeri din viaţă. Pe lângă faptul că îi mulțumeşte fratelui său „și tatălui meu care mă apără, de undeva din univers”.

Știrea a creat multă agitație și face înconjurul internetului. Primul care a raportat-o ​​a fost Francesco Lepore în ziarul „gaynews”, spre satisfacţia fondatorului și directorului ziarului, Franco Grillini.