Oamenii legii din Marea Britanie încearcă să identifice persoana care a scrijelit svastica pe peretele unei secții de poliție din Londra în luna februarie. Însemnul nazist a fost desenat într-o zonă în care publicul larg nu are acces. Poliția a deschis o ancheta însă nu au niciun suspect până acum, potrivit CNN.

anti-nazismFoto: Wikipedia

Graffiti-ul a fost găsit pe un zid din secția de poliție din Edmonton, într-o zonă restricționată doar pentru ofițeri și personalul civil, potrivit unui comunicat al Poliției Metropolitane.

Svastica este un simbol străvechi, care datează de mii de ani, dar însemnele sunt cunoscute mai ales pentru legătura lor cu nazismul. El continuă să fie folosit ca o emblemă a extremei drepte.

Activitatea de extremă dreaptă este în creștere în Marea Britanie, potrivit cifrelor date publicității de programul contra-extremist al Guvernului din decembrie 2018.

Neil Basu, șeful operațiunilor de combatere a terorismului din cadrul Poliției Metropolitane, a declarat că, după referendumul din 2016, s-a înregistrat o creștere a „crimelor de ură”, a „retoricii de extremă dreaptă” și de „creșterea ale organizațiilor (de extremă dreaptă), precum Acțiunea Națională”.