SUA au impus sancţiuni ministrului Comunicaţiilor din Iran pentru rolul acestuia în "cenzurarea Internetului", referindu-se la oprirea accesului la Internet timp de cinci zile, menită să contribuie la reprimarea protestelor împotriva majorării prețurilor combustibililor, potrivit Mediafax care citează Reuters.

Steven MnuchinFoto: Captura YouTube

"Liderii iranieni ştiu că internetul liber şi gratuit evidenţiază ilegitimitatea lor, aşadar încearcă să cenzureze accessul la internet pentru a reprima protestele împotriva regimului", a transmis într-un comunicat secretarul Trezoreriei americane Steven Mnuchin.

"Sancţionăm ministrul de Informaţii şi Comunicaţii din Iran pentru restricţionarea accesului la Internet, inclusiv aplicaţiile populare de mesagerie care ajută zeci de mii de iranieni să menţină legătura între ei şi lumea de afară", a adăugat acesta.

Sancţiunile blochează toate proprietăţile lui Azari-Jahromi aflate sub jurisdicţia SUA, a anunţat Departamentul Trezoreriei într-un comunicat, spunând că reglementările sale, în general, împiedică tranzacțiile persoanelor din SUA sau celor care tranzitează SUA în astfel de proprietăţi.

Nu sunt singurul membru al clubului de persoane sancţionate (bazat pe poveştile lui Trump). Înainte de mine, startup-urile de IT din Iran, dezvoltatori, pacienți care suferă de cancer și copii bolnavi au fost acolo. Voi continua să pledez pentru accesul la Internet și nu voi lăsa SUA să interzică dezvoltarea Terorismului Economic din Iran”, a scris pe Twitter Azari-Jahiri după anunț.