Kremlinul este convins că nimic nu poate distruge relaţiile dintre Rusia şi Serbia, în pofida faptului că preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a deschis o anchetă privind înregistrarea din care rezultă că un agent rus de informaţii plăteşte un agent sârb de informaţii. "Relaţiile cu Serbia sunt de parteneriat, au caracter amical. Nimic nu poate influenţa această realitate" - a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Agenţia Reuters.

Dmitri PeskovFoto: Agerpres/AP

Anterior, preşedintele Serbiei s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Belgrad, Aleksandr Boţan-Harcenko, iar pentru joi la ora locală 18,00 a fost convocată şedinţa Consiliului de Securitate Naţională.

Miercuri, analistul şef al Agenţiei sârbe de informaţii, Relja Željski, a declarat că în acest moment în Serbia acţionează un număr mare de agenţi ai Agenţiilor străine de informaţii şi securitate, din ţări importante precum SUA, Rusia, Marea Britanie și China, dar şi din state vecine, precum Albania şi Croația, potrivit Rador care citează Tanjug.