Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat miercuri că nu a semnat încă un acord comercial cu China deoarece Beijingul nu este dispus "să-şi facă datoria", scrie Agerpress, citând AFP.

Donald TrumpFoto: Flickr/ The White House

În cursul unei vizite la o fabrică Apple din apropiere de Austin, în Texas, Donald Trump a declarat în legătură cu acordul comercial parţial aşteptat cu China: "Nu am vrut să fac asta până în prezent pentru că ei nu-şi fac datoria".

El a ţinut să sublinieze că Beijingul îşi doreşte mai mult decât Statele Unite să încheie un acord comercial cu Washingtonul. Cu o zi înainte, omul de afaceri republican a promis o nouă creştere a tarifelor vamale vizând produsele chineze dacă nu se va ajunge la niciun acord cu Beijingul.

"Dacă nu ajungem la un acord cu China, pur şi simplu voi majora şi mai mult taxele vamale", a declarat el de la Casa Albă.

China şi Statele Unite sunt implicate într-un război comercial de aproape doi ani. Ambele părţi au dat asigurări că s-au făcut progrese notabile, iar preşedintele Trump a vorbit despre semnarea unui acord de "fază unu" în noiembrie, care nu a fost confirmat.