Poliția a descins la un campus universitar pe care protestatarii din Hong Kong îl ocupaseră. Ca răspuns, protestatarii au folosit săgeți și cocktailuri Molotov, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autoritățile au amenințat că vor lua măsuri dacă atacul împotriva lor nu se va opri. Un membru al forțelor de ordine a fost chiar rănit de o săgeată a protestatarilor. Cei ce protestează au ocupat un campus al Universității Politehnice din Hong Kong, iar polițiștii au fost nevoiți să intervină cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă. Poliția a arestat un număr mare de protestatari pentru că aceștia nu au respectat ordinul de a părăsi clădirea. Chiar și așa manifestațiile nu s-au oprit.

Protestatarii se ascund sub umbrele în timp ce forțele de ordine aruncă cu gaz lacrimogen spre ei. Apoi, aceștia ripostează aruncând cocktailuri Molotov și chiar cărămizi. Un astfel de incident a avut loc pe un pod din zona Universității Politehnice, iar rezultatul a fost izbucnirea unui incendiu uriaș pe pod. O mașină de poliție a luat foc, autoritățile fiind obligate să se retragă. Conducerea universității a somat protestatarii să părăsească campusul dar aceștia nu iau în calcul așa ceva.

Protestele din Hong Kong se țin lanț din iunie, de când conducerea chineză a propus o lege prin care suspecții anchetați să fie extrădați în China. Având în vedere că Hong Kong este o regiune autonomă sub dominație chineză, cetățenii acesteia se tem că o astfel de lege ar putea să le îngrădească treptat din libertăți. Chiar dacă legea a fost retrasă, protestele s-au transformat într-o amplă luptă împotriva autorităților.