​Președintele francez a asigurat că este împotriva unui echivalent al ”Dry January-ului” britanic, o lună în care nu se vor consumă băuturi alcoolice în Franța. Răspunsul vine în urma îngrijorării industriei franceze a vinului și a șampaniei, potrivit Sky News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Replica președintelui Macron vine ca urmare a speculațiilor că Agenția de Sănătate din Franța ar putea lansa o replică a ”Dry January”, proiect britanic care ar presupune o lună în care nu se consumă alcool. Recent, lideri din industria vinului și a șampaniei și-au exprimat îngrijorarea că o astfel de lună fără alcool ar putea avea un mare impact asupra economiei franceze.

Asociațiile producătorilor de vin au tras un semnal de alarmă că o astfel de lună ar putea pune și mai multă presiune pe industria deja afectată de incertitudinea Brexitului și suprataxele Statelor Unite.

Inițiatorii proiectului au replicat că ideea unei astfel de luni nu a fost să interzică consumul de alcool, ci să nu consume o lună, pentru a observa dacă există beneficii asupra corpului. Aceștia au adăugat că poziția lui Macron arată clar faptul că industria alcoolului exercită o mare putere asupra politicului și a sănătății.

În Marea Britanie, un studiu din 2018 a concluzionat că o lună de abstinență scade presiunea arterială, colesterolul și riscul de diabet. Totodată, reduce numărul proteinelor prezente în sânge care sunt responsabile pentru declanșarea cancerului.