Sistemele israeliene de apărare antirachetă au interceptat în noaptea de sâmbătă spre duminică două noi rachete lansate din Fâșia Gaza care vizau sudul Israelului, informează Armata israeliană, citată de agenția de presă Reuters, scrie Mediafax.

Rachete trase in Israel din Fasia GazaFoto: Captura YouTube

Cu câteva minute înainte, sirenele au început să sune în Beersheba, cel mai mare oraș din sudul Israelului, aflat la 35 de kilometri de granița cu Fâșia Gaza.

Interceptarea celor două rachete vine la doar două zile după un acord de încetare a focului între Israel și gruparea palestiniană Jihadul Islamic, susținută de Iran.

Cele mai sângeroase lupte dintre forțele israeliene și Jihadul Islamic din ultimele luni au început marți, când unul dintre liderii grupării a fost ucis în urma unei operațiuni israeliene. Potrivit oficialilor din domeniul sănătății din Fâșia Gaza, 34 de palestinieni au fost uciși în urma confruntărilor, cei mai mulți dintre aceștia fiind civili.

Peste 190 de rachete au fost lansate în ultimele zile de grupuri islamiste palestiniene spre Israel. Serviciul medical Magen David Adom a anunţat că zeci de israelieni au primit îngrijiri medicale de la iniţierea confruntărilor militare.