Fostul consilier al preşedintelui Donald Trump, Roger Stone, care a lucrat în anul 2016 pentru campania candidatului republican, a fost găsit vineri vinovat de un judecător federal american pentru şapte capete de acuzare într-un dosar deschis în cadrul anchetei privind presupusa ingerinţă rusească în scrutinul prezidenţial din SUA, scrie Agerpress, citând Reuters, DPA şi EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Roger Stone, în vârstă de 67 de ani, riscă până la 50 de ani de închisoare după ce judecătorul l-a găsit vinovat pentru cele şapte capete de acuzare, inclusiv mărturie mincinoasă în faţa Congresului, obstrucţionarea şi intimidarea martorilor. Sentinţa va fi pronunţată pe 6 februarie 2020 şi el poate înainta recurs.

Potrivit procurorilor, Roger Stone a jucat rolul de mesager între campania lui Trump şi Wikileaks şi a minţit Congresul în legătură cu amploarea acestei colaborări cu website-ul ce a publicat emailuri ale candidatei democrate Hillary Clinton, despre care democraţii susţin că au fost obţinute de hackeri ruşi.