Administrația președintelui interimar al Boliviei, Jeanine Áñez, a anunțat vineri că a decis să expulzeze întregul corp diplomatic al Venezuelei, acuzând autoritățile de la Caracas că s-ar fi amestecat în afacerile interne ale țării, scrie Mediafax, citând Bloomberg.

Maduro si armataFoto: Captura YouTube

Sursa citată notează că Administrația interimară din Bolivia a decis în cele trei zile de când a preluat puterea, să renunțe la legăturile strânse cu țări socialiste precum Cuba și Venezuela și să se apropie mai mult de Statele Unite.

Ministrul bolivian al Afacerilor Externe, Karen Longaric, care a preluat portofoliul săptămâna aceasta, a explicat că decizia de expulzare a diplomaților venezueleni a fost luată întrucât reprezentanții Administrației Maduro s-au amestecat în afacerile interne ale țării. Ministrul a adăugat că măsura se aplică în cazul tuturor diplomaților Ambasadei Venezuelei. Ea a mai adăugat că cetățeni venezueleni înarmați au fost implicați în „acțiuni violente” în timpul protestelor din Bolivia. Ministrul a mai spus că peste 700 de cetățeni cubanezi, unii dintre ei medici, au fost invitați să părăsească Bolivia.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul bolivian de Externe a anunțat că țara va lua măsuri pentru îmbunătățirea relațiilor cu Statele Unite și Chile, două țări cu care relațiile diplomatice au fost extrem de tensionate în perioada în care Bolivia a fost condusă de fostul președinte, Evo Morales.