Două tablouri de Rembrandt au scăpat miercuri seară de o tentativă de furt dintr-un muzeu londonez, Dulwich Picture Gallery, însă autorul acestei aventuri "îndrăzneţe" a reuşit să fugă, a declarat joi poliţia britanică, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Dulwich Picture GalleryFoto: dulwichpicturegallery.org.uk

Sosită la faţa locului la câteva minute după ce a fost solicitată în urma declanşării alarmei, miercuri în jurul orei 23:30 (locală şi GMT), poliţia a urmărit un intrus care reuşise să forţeze intrarea galeriei şi să pună mâna pe cele două tablouri.

Bărbatul a reuşit să fugă după ce a pulverizat pe faţa poliţistului aflat pe urmele sale o substanţă nedeterminată. Agentul nu a fost rănit şi a putut să-şi continue activitatea.

Picturile celebrului maestru olandez din secolul al XVII-lea au fost descoperite imediat în incinta muzeului.

Fondată în 1811, Dulwich Picture Gallery figurează în Cartea Recordurilor deoarece una dintre picturile sale, un mic portret al gravorului Jacob de Gheyn, pictat de Rembrandt, a fost furat de patru ori, ultima dată în anii '80.

Acest tablou nu se numără printre cele două lucrări vizate de tentativa de furt de miercuri seară, a declarat pentru AFP Dulwich Gallery fără a oferi mai multe informaţii.