Un turist francez a murit căzând într-o cascadă în timp ce încerca să își facă un "selfie" în Thailanda, potrivit poliției, scrie France 24.

Na Mueang 2 waterfallFoto: Flickr

Accidentul a avut loc joi după-amiază, pe insula tropicală Koh Samui, o locație populară pentru turiști. Bărbatul în vârstă de 33 de ani a căzut în cascada Na Mueang 2 waterfall. În același loc a murit un turist spaniol în iulie, a declarat locotenentul Phuvadol Viriyavarangkul, din cadrul poliției de pe insulă, pentru AFP.

"A durat mai multe ore să recuperăm corpul, deoarece rocile cascadei sunt alunecoase și abrupte", a transmis acesta la telefon, adăugând că locul este delimitat cu frânghie și că există un semn de avertizare pentru turiști, referitor la pericolul de alunecare. "Amicul lui a zis că acesta încerca să facă un 'selfie', când a alunecat și a căzut."

Thailanda este considerată o destinație sigură pentru turiști în general și atrage peste 35 de milioane de vizitatori în fiecare an. Însă industria turismului a primit o lovitură puternică în 2018, după ce un feribot cu turiști chinezi s-a scufundat anul trecut, cauzând moartea a 47 de persoane.

Accidentul a scos la suprafață măsurile de siguranță prea relaxate din turism, iar autoritățile încearcă de atunci să refacă imaginea țării.