Cele mai mari partide din Liban au ajuns la un acord în vederea nominalizării lui Mohammad Safadi, fost ministru de Finanțe al țării, pentru funcția de premier, au anunțat posturile libaneze de televiziune citate de agenția de presă Reuters, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit surselor, nominalizarea lui Safadi a fost decisă joi în urma unei întâlniri între premierul demisionar, Saad al-Hariri, liderul principalului partid sunnit și reprezentanți ai grupurilor șiite Amal și Hezbollah.

Nici partidele menționate de cele două surse, nici Mohammad Safadi nu au dorit să comenteze informațiile. Cele două televiziuni nu au dorit să își dezvăluie sursele.

Hariri a demisionat din funcție pe 29 octombrie în urma unor proteste masive împotriva clasei politice. Cetățenii îi acuză pe politicieni de criza economică gravă în care se află țara, dar și de corupție. Încă de la anunțarea demisiei, Hariri a purtat discuții cu reprezentanții principalelor partide politice pentru desemnarea unui nou premier.

Potrivit legii libaneze, premierul țării trebuie să fie un musulman sunnit. Mohammad Safadi este un cunoscut om de afaceri și parlamentar libanez. El a ocupat funcția de ministru de Finanțe între 2011 și 2014 în guvernul Najib Mikati.