Generalul însărcinat cu supravegherea reconstrucției catedralei pariziene i-a spus arhitectului șef al proiectului că ar fi mai bine ”să tacă din gură” și să se concentreze pe ducerea la bun sfârșit a proiectului. Cei doi nu sunt de acord dacă turla ar trebui să fie construită într-un stil medieval sau modern, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Generalul Jean-Louis Georgelin și arhitectul Philippe Villeneuve au avut o discuție mai aprinsă la o întâlnire a Ministerului Francez al Culturii, pentru că generalul dorește o turlă în stil contemporan, iar arhitectul crede că stilul medieval ar fi unul mai potrivit. Președintele Franței, Emmanuel Macron, este de aceeași părere cu generalul. Nu cu mult în urmă, Macron a setat un termen de 5 ani pentru finalizarea reconstrucției.

Mulți consideră că termenul este unul mult prea ambițios iar arhitectul Villeneuve a declarat că singura opțiune pentru a finaliza la timp proiectul este construirea unei replici a turlei vechi. Dar, generalul Georgelin l-a atacat pe arhitect, spunându-i că este timpul pentru a lua cea mai bună decizie pentru catedrală, Paris și întreaga lume. El a adăugat că o decizie finală trebuie luată până în 2021.

În aceeași zi cu cearta, postul de televiziune France 3 TV oferit înregistrări cu catedrala după dezastrul din aprilie. Pe filmări se observă lipsa turlei și a acoperișului, cât și dărâmăturile colectate de pe podeaua catedralei.