Un episcop romano-catolic desemnat de Papa Francisc pentru a investiga răspunsul Bisericii la abuzurile sexuale ale clericilor în Buffalo, New York, a fost el însuși acuzat că a abuzat sexual un copil, a notificat, săptămâna aceasta, Biserica un avocat al unei presupuse victime, relatează AP.

Biserica catolica, acuzataFoto: Captura NBC

Avocatul a informat oficialii catolici din New Jersey că pregătește un proces din partea unui client care spune că a fost molestat de episcopul din Brooklyn, Nicholas DiMarzio, la mijlocul anilor 1970, câdnd DiMarzio era preot paroh în Jersey.

DiMarzio a spus că nu există nicio fărâmă de adevăr în acuzație.

”Acum aflu despre această acuzație”, a spus el marți într-o declarație pentru The Associated Press.

”În cei aproape 50 de ani ca preot, nu m-am angajat niciodată în comportament ilegal sau neadecvat și neg categoric această acuzație. Sunt încrezător că voi fi achitat pe deplin”.

Într-o scrisoare transmisă luni arhidiecezei Newark, New Jersey, avocatul Mitchell Garabedian a spus că Mark Matzek, în vârstă de 56 de ani, acuză că a fost abuzat în repetate rânduri de către DiMarzio și un al doilea preot, Albert Mark, pe vremea când era paraclisier la Biserica St. Nicholas și elev la Școala St. Nicholas.