Studenții din Franța au ieșit în stradă, în mai multe orașe, pentru a-și exprima solidaritatea față de un student care a încercat să se sinucidă vineri, scrie BBC.

Lyon 2 Univ.Foto: en.wkipedia.org

Băiatul de 22 de ani și-a dat foc, după ce a susținut că se confruntă cu dificultăți financiare grave. El a dat vina pe politicieni și pe Uniunea Europeană pentru situația în care se află. Studenții zic că gestul său disperat reprezintă de fapt nesiguranța cu care se luptă tinerii din Franța în prezent. Băiatul a suferit arsuri pe 90% din corp și se află acum în stare gravă la spital.

De când a avut loc incidentul, în Lyon, hasthagul #laprécaritétue (nesiguranța ucide) a circulat pe platformele de social media. Sute de studenți s-au adunat în Lyon, Paris și Lille.

Vineri, asociațiile de studenți SUD-Éducation și Solidaires au vorbit despre nesiguranța vieții de student. Potrivit lor, tentativa de suicid a băiatului nu poate fi pusă doar pe seama disperării.

Studentul de 22 de ani și-a dat foc în fața unui restaurant al universității, din Lyon. El a spus că Emmanuel Macron, doi dintre predeceorii săi, liderul dreptei extreme, Marine Le Pen și UE vor fi vinovați pentru moartea sa. Băiatul, care studia la Lyon 2, a scris pe Facebook că nu mai are puterea de a trăi cu 450 de euro pe lună.

"Să luptăm împotriva ascensiunii fascismului, care doar nu face decât să ne divizeze... și a liberalismului care formează inegalități", a mai scris el.

Iubita băiatului a alertat autoritățile, după ce a aflat de la acesta ce plănuia să facă.