Peste 50 de persoane, în principal copii, au fost rănite într-o grădiniță din sud-vestul Chinei, unde un individ a stropit elevii și educatorii cu sodă caustică, au anunțat marți autoritățile locale, citate de AFP.

Provincia YunnanFoto: Google Maps

Atacul a avut loc luni la ora 15:35 (07:35 GMT) în localitatea Kaiyuan din provincia Yunnan, au precizat autoritățile, pe rețeaua socială Weibo.

Municipalitatea a anunțat că un suspect în vârstă de 23 de ani, denumit Kong, a sărit gardul grădiniței înainte de a începe să pulverizeze cu sodă caustică victimele.

51 de copii și trei educatori au fost internați la spital. Două dintre persoanele internate aveau "simptome grave" dar viața lor nu este în pericol, potrivit sursei citate.

Kong, principalul suspect, a fost arestat la mai puțin de o oră după atac.

"Părinții săi au divorțat în timpul copilăriei. Lipsa de căldură familială a antrenat un dezechilibru psihologic", a argumentat primăria.

Atacurile care vizează școli, copii sau studenți nu sunt rare în China.

În noiembrie 2018, un tânăr de 20 de ani a ucis un student și a rănit alți 9, alături de doi profesori, într-o școală tehnică din Yunnan.

Cu o zi în urmă, un șomer de 29 de ani a ucis cinci copii peste care a trecut cu mașina în timp ce traversau strada din fața școlii lor, în Liaoning (nord-est).

Mai recent, opt școlari au fost uciși și alți doi răniți în ziua de începere a școlii, într-o localitate din centrul Chinei. Un suspect, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat.