Facțiunile militante din Gaza au tras zeci de rachete, marți dimineață, către sudul și centrul Israelului după ce armata israeliană a ucis, luni noapte un militant jihadist de grad înalt, scrie Haaretz.

Atac in IsraelFoto: Captura video

Una dintre rachete a lovit la o intersecție de pe o autostradă majoră de lângă orașul Gan Yanve, la sud de zona metropolitană a Tel Aviv-ului.

O cameră de supraveghere a traficului a surprins momentul în care racheta aproape că a lovit în plin o mașină. Explozia rachetei a provocat doar rănirea unui bărbat, deși imaginile arată că autostrada era intens circulată.

Baha Abu al-Atta, un comandant al organizației teroriste Jihadul Islamic în Palestina, a fost ucis marți dimineața în timpul unui atac al forțelor armate israeliene în Fâșia Gaza. Soția lui al-Atta a fost omorâtă și ea în operațiune, alte două persoane fiind rănite.

Potrivit unui comunicat al Armatei israeliene, premierul Benjamin Netanyahu a autorizat operațiunea împotriva lui Al-Atta, acuzat că ar fi fost în spatele mai multor atacuri cu drone și mitraliere la granița cu Israelul.