​Sărăcia, corupția și criminalitatea nepedepsite și calitatea slabă a serviciilor publice continuă să alunge tinerii din Bulgaria, viitorul nostru, notează președintele Rumen Radev, pe rețelele de socializare, cu ocazia a 30 de ani de la schimbări în Bulgaria. Potrivit acestuia, este necesar ”să căutăm soluții, adecvate realităţilor contemporane”, potrivit Rador care citează Duma.

Rumen RadevFoto: Agerpres/EPA

"Acum 30 de ani, Bulgaria a pornit cu entuziasm pe un nou drum. Totuși, speranța pentru o viață mai bună s-a confruntat cu tulburări socio-economice profunde, pentru care bulgarii au plătit un preț ridicat. Privatizarea cu jafuri, rescrierea istoriei, depersonalizarea culturii și tradițiilor bulgare fac parte din fenomenele care ne-au împins către sărăcia materială și spirituală", a spus el cu entuziasm.

"În ultimii ani, au crescut generații care nu sunt îngrijorate de ideologii vechi. Copiii noștri ne cer să vorbim despre viitor. Haideți să privim ziua de mâine cu ochii lor", a spus șeful statului. Potrivit spuselor sale, pentru a face din Bulgaria o țară cu un înalt nivel de trai, cu o calitate înaltă a vieții și securitate, trebuie să garantăm ireversibilitatea proceselor democratice, supremaţia legii, transparența și eficiența instituțiilor, construind o nouă cultură politică și formând o societatea civilă liberă şi puternică.

"Ultimii 30 de ani sunt cel mai bun lucru care s-a întâmplat Bulgariei în istoria noastră recentă", a anunțat pe rețelele de socializare Boiko Borisov. Potrivit acestuia, cu multă muncă și eforturi, Bulgaria este diferită și se trăieşte mult mai bine acum.

Drumul Bulgariei în ultimele trei decenii a fost discutat în urmă cu câteva zile de participanții la Conferința Națională Jubilară de la Uniunea Jurnaliştilor Profesionişti, organizată de Uniunea Patriei (OS), Institutul Balcanic pentru Prognoze Strategice şi Managementul Riscului, Institutul pentru Economie și Relații Internaționale și Uniunea Ofițerilor și Subofițerilor din rezervă.