Eurofobul Nigel Farage a anunțat luni că partidul lui renunță să prezinte candidați în peste 300 de circumscripții deținute de conservatori la legislativele din 12 decembrie din Regatul Unit, pentru a evita să divizeze tabăra favorabilă Brexit, potrivit La Libre, citat de Rador.

Nigel FarageFoto: Hotnews

Cu ocazia unei deplasări la Hartlepool (nord-est), liderul partidului Brexit a afirmat că formațiunea sa nu va prezenta candidați în 317 circumscripții câștigate de conservatori la ultimele alegeri din iunie 2017 și se “va concentra pe locurile deținute de Partidul Laburist”.

Anterior, el dăduse asigurări că va prezenta circa 600 de candidați dacă prim-ministrul conservator Boris Johnson refuză o alianță.

Partidul Brexit era acuzat de conservatori că riscă să disperseze voturile partizanilor unei ieșiri din Uniunea Europeană și deci să-i favorizeze pe laburiști la un nou referendum sau partide favorabile unei rămâneri în UE, ca liberal-democrații.

Această decizie “face mai probabilă o majoritate” conservatoare, a comentat pe Twitter Sara Hobolt, profesor de științe politice la London School of Economics (LSE).

Liberal-democrații fac campanie pentru a opri Brexit, în timp ce laburiștii promit să negocieze un nou acord de ieșire din Uniunea Europeană, pe care îl vor supune unui referendum care să aibă ca alternativă rămânerea în UE.

La rândul lui, prim-ministrul conservator, Boris Johnson, se prezintă ca salvator al Brexit, promițând să pună în practică Brexit cel mai târziu pe 31 ianuarie.